Un autobuz în care se aflau zece deţinuţi de la Penitenciarul Focşani şi trei angajaţi ai unităţii a fost lovit, luni după-amiază, de un TIR care circula din sens opus. În urma impactului, microbuzul a fost avariat, iar deţinuţii şi supraveghetorii au fost consultaţi de medici, starea lor fiind bună.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Focşani, Geta Gură, cei zece deţinuţi fuseseră transportaţi în cursul zilei la muncă, la curăţat zăpada de pe străzile din Focşani. La întoarcere, autobuzul, în care se aflau şi trei angajaţi ai penitenciarului, a fost implicat într-un accident, fiind lovit în lateral de un TIR care circula din sens opus.

”Autobuzul nu aparţine penitenciarului. Penitenciarul are un contract de prestări servicii cu Direcţia de Dezvoltare din Primărie, care trebuie să asigure transportul deţinuţilor la şi de la punctul de lucru al deţinuţilor. Astăzi, aceştia au fost la lucru, se întorceau către unitate, când a avut loc accidentul. Erau zece deţinuţi şi trei angajaţi ai instituţiei. Au fost aduşi rapid la unitate cu o altă maşină, de altfel accidentul a avut loc în apropierea unităţii. Ulterior, toţi au fost duşi la cabinetul medical al unităţii pentru a li se evalua starea de sănătate. Sunt bine şi nu au nevoie de consult de specialitate ori de alte intervenţii medicale”, a declarat Geta Gură.

Din primele date ale Poliţiei reiese că şoferul autobuzului ar fi intrat pe contrasens şi ar fi lovit autotrenul. În urma impactului, autobuzul a fost grav avariat. Cei şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, dar rezultatele au fost negative