Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Oana Grigore a declarat pentru News.ro că unul dintre cei trei mineri răniţi în urma exploziei de la Mina Uricani a decedat în spital.

”Bărbatul rănit în urma exploziei de la Mina Uricani şi care avea arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, fiind afectate şi căile respiratorii, a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti”, a declarat Oana Grigore.

Alţi doi mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani se află încă internaţi la spitale din Bucureşti şi primesc îngrijiri medicale. Amândoi au arsuri pe zece la sută din suprafaţa corpului.

Cei doi se află la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bogdan Bagdasar din Bucureşti.

Minerii sunt victimele unei explozii puternice care a avut loc, la sfârşitul lunii trecute, în Mina Uricani, cauza probabilă fiind o aprindere de metan. În urma exploziei trei mineri au fost răniţi, iar unul a decedat. Cei trei răniţi au fost transportaţi la spitale din Bucureşti cu un elicopter, după ce starea lor de sănătate a fost evaluată de medicii de la Spitalul din Petroşani.