Jandarmii au oprit marşul pe Bulevardul Regina Elisabeta, în zona Parcului Cişmigiu, le-au spus protestatarilor că participă la o adunare publică nedeclarată, că au încălcat în mod repetat normele legale şi le-au cerut să pregătească actele de identitate pentru a se legitima.

Protestatarii le-au spus jandarmilor că sunt penibili, că i-au oprit abuziv şi că le sunt încălcate drepturile, scandând „Jandarmeria apără hoţia“şi „Libertate“. În timp ce jandamii se pregăteau să îi legitimeze, manifestanţii au ascultat melodia „Don't worry, be happy“

Manifestanţii care se opun proiectului minier de la Roşia Montană s-au strâns iniţial în zona statuilor de la Universitate, unde au afişat bannere cu mesajele împotriva exploatărilor miniere cu cianuri şi a gazelor de şist.

Jandarmii au făcut un cordon pe carosabil, la intersecţia bulevardelor Naţiunile Unite şi Libertăţii, pentru a-i împiedica pe protestatari să ajungă în Piaţa Constituţiei. Protestatarii i-au ocolit însă pe jandarmi, pe trotuare, şi au continuat să meargă spre Piaţa Constituţiei, blocând Bulevardul Libertăţii.

Jandarmii i-au somat să elibereze strada, pentru că participă la o adunare publică neautorizată şi au încercat să îi oprească în parcarea din Piaţa Constituţiei, însă din Bulevardul Libertăţii aceştia au intrat pe Bulevardul Unirii, blocând circulaţia.

Protestatarii au ajuns apoi la Unirii şi s-au aşezat pe carosabil. Jandarmii au format un cordon în jurul manifestanţilor şi le-au cerut din nou să elibereze carosabilul. Jandarmii au format un cordon la intersecţia Bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei. Protestatarii au încercat să iasă pe Bulevardul Regina Elisabeta mergând prin strada Eforie, însă şi aici au găsit cordoane de jandarmi, astfel că au continuat marşul pe strada Brezoianu, apoi pe strada Anghel Saligny, de unde au ieşit în Splaiul Indepdenţei. Ulterior, protestatarii au intrat pe strada din zona fostului sediul al Primăriei Capitalei, ieşind pe Bulevardul Regina Elisabeta, unde au blocat circulaţia pe ambele sensuri, în zona Parcului Cişmigiu. Marşul a fost oprit de jandarmi după aproximativ o oră şi jumătate. Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.