La sfâşitul acestei săpătâmani, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea râului Prut, cu ajutorul aparaturii de termoviziunie, patru persoane care se deplasau către localitatea de frontieră Bădiuţi, transportând mai multe colete voluminoase. Agenţii au încercat să-i oprească folosindu-se somaţiile legale,  însă contrabandiştii au luat-o la fugă. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă în plan vertical. În urma acţiunii, au fost reţinute patru persoane, cetăţenii români  cu vârste cuărins eîntre 25-46 de ani, toţi din Botoşani. Poliţiştii au descoperit ulerior şi metoda de traversare a coletelor cu ţigări peste râul de graniţă. Contrabandiştii obişnuiau să treacă baxurile cu ţigări peste râul Prut, din Republica Moldova, pe direcţia localităţii Bădiuţi,  cu ajutorul unei lansete şi a unei frânghii din nailon.
În urma inventarierii conţinutului celor patru colete, s-a constatat că acestea conţin 4.950 pachete de ţigări marca Ritm cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de 44.696 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.