Pasagerii unui avion aparţinând companiei British Airways au fost evacuaţi duminică pe aeroportul Charles de Gaulle, la Paris, ”din motive de securitate”, a anunţat un reprezentant al aeroportului, relatează Reuters.

Zborul BA303 urma să decoleze către Aeroportul Heathrow, la Londra, însă avionul a fost evacuat, a precizat acest oficial.

”Incidentul este abordat”, a spus această sursă, fără să ofere alte precizări.

Avionul a fost înconjurat, pe pistă, de poliţie şi pompieri, scrie The Independent.

Aeronava urma să decoleze duminică dimineţa la ora locală 7.25 (8.25, ora României), însă pasagerii au fost informaţi cu puţin timp înainte de decolare că o ”ameninţare directă” a fost făcută la adresa aeroportului.

Potrivit pasagerului James Anderson, poliţişti înarmaţi au percheziţionat pasagerii zborului, iar pompieri au asistat la percheziţii.

Avionul urma să aterizeze la Londra la ora locală 7.45 (9.45, ora României).

Toţi pasagerii au primit undă verde după percheziţiişi li s-a spus că vor putea să ia alt zbor, mai târziu, duminică.

”Siguranţa şi securitatea clienţilor noştri şi echipajului sunt întotdeauna proritatea noastră”, a declarat un purtător de cuvânt al British Airways citat de The Independent.

”Verificări de securitate suplimentare sunt efectuate ca măsură de precauţie. Nu vom opera niciodată un zbor până nu este sigur”, a adăugat reprezentantul BA.