Poliţiştii din Braşov fac, joi, mai multe percheziţii la sedii de firme de construcţii şi la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de cinci milioane de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov fac patru percheziţii domiciliare şi la sedii de firmă.

Percheziţiile se desfăşoară în continuarea cercetărilor într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori care au la bază operaţiuni fictive. În documentele fiscale ale societăţilor ar fi fost înregistrate facturi emise de societăţi de tip fantomă.

De asemenea, agenţii economici cercetaţi, cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, nu ar fi înregistrat în contabilitate nici veniturile realizate din alte relaţii comerciale desfăşurate. 

Prejudiciul cauzat este estimat la cinci milioane de lei, dintre care 1,7 milioane de lei prin săvârşirea infracţiunii de rambursare ilegală de T.V.A..

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere.