În perioada 11 – 15 august 2017, din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, există posibilitatea creşterii timpilor de aşteptare şi a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, informează MAE.

Se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra vineri seară şi sâmbătă dimineaţă pe sensul de ieşire din România, precum şi în seara zilei de marţi, 15 august 2017, pe sensul de ieşire din Bulgaria şi intrare în România.

Timpul suplimentar de aşteptare poate fi cauzat, la punctul de frontieră Giurgiu – Ruse (pe sensul de ieşire din Bulgaria şi intrare în România) de procedura de colectare a taxei de pod.

Cetăţenii români sunt rugaţi să se informeze asupra condiţiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/şi https://www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневех-трафик şi să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno – bulgară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează Bulgaria cu destinaţia Grecia şi care doresc să utilizeze punctul de frontieră Makaza (de la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia), că au la dispoziţie şi punctele de frontieră limitrofe: Zlatograd şi Ivaiylovgrad (regimul acestor puncte de frontieră bulgare este deschis circulaţiei pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t şi o capacitate de transport de 8+1 locuri).

Asistenţa consulară poate fi solicitată la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510.

În caz de urgenţe, poate fi apelată linia specială a misiunii diplomatice la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.