Un elicopter Apache israelian s-a prăbuşit luni seara în timpul unui antrenament militar în sudul Israelului, într-un accident soldat cu moartea pilotului şi rănirea gravă a copilotului, a confirmat pentru agenţia EFE un purtător de cuvânt al armatei.

„Un elicopter s-a prăbuşit la o bază a Forţelor Aeriene israeliene din sudul ţării. Un ofiţer în rezervă şi-a pierdut viaţa, în timp ce celălalt a fost rănit extrem de serios şi transportat la spital. Familiile celor doi au fost informate”, a declarat sursa citată.

Copilotul, care a supravieţuit, este militar activ.

Elicopterul s-a prăbuşit aproape de baza aeriană Ramon, în jurul orei 21.00.

Accidentul are loc la două luni după ce un alt Apache a trebuit să aterizeze pentru o alertă de securitate şi la o săptămână după ce un elicopter a fost nevoit să facă o aterizare de urgenţă, a informat Haaretz online, citat de EFE.

„Comandantul forţelor aeriene, Amir Eshel, a cerut ca incidentul să fie investigat şi a ordonat ca, până la finalizarea cercetărilor, toate elicopterele din această flotă să fie consemnate la sol”, a mai precizat purtătorul de cuvânt pentru agenţia citată.