Doi copii - unul de 12 ani din Brăila şi celălalt de 10 ani din Vrancea, sunt căutaţi de pompieri, joi, în râurile Buzău şi Siret, unde ar fi mers la scăldat miercuri după-amiază.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, joi dimineaţă, trei scafandri fac căutări în râul Buzău, folosind o barcă pneumatică.

Din primele date reiese că un copil de 12 ani, care s-ar fi aflat la rude în vacanţă, ar fi mers miercuri la scăldat împreună cu mai mulţi prieteni, ar fi intrat în apă, iar după câteva minute nu a mai fost văzut.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tot joi dimineaţă, pompierii şi poliţiştii din Vrancea caută un copil de 10 ani în râul Siret. În zonă intervin două echipaje cu două bărci pneumatice, un echipaj de poliţie şi jandarmi.

Sesizarea privind dispariţia copilului de 10 ani a fost fost făcută miercuri seară de către mama copilului care le-a spus poliţiştilor că minorul a plecat de acasă la ora 16.30 şi nu a mai revenit. El nu ar fi avut permisiunea să meargă la scăldat, a susţinut femeia.

Căutările au început miercuri seară, în jurul orei 22.00. Un echipaj cu barcă a căutat copilul până când din cauza întunericului s-a dispus încetarea operaţiunii. Căutările au fost reluate joi dimineaţă. 

Potrivit unor surse locale, hainele copilului au fost găsite pe malul Siretului.