Poliţiştii din Bacău au găsit, într-un sac îngropat în pământ pe raza comunei Bîrsăneşti, şase kilograme de aur care dispăruse de la casa de amanet din Olăneşti unde s-a înscenat o tâlhărie. S-au mai descoperit plicuri de hărtie şi bani, iar cele două suspecte arestate anterior sunt în continuare cercetate pentru delapidare, fals în înscrisuri, inducere în eroare a organelor judiciare şi furt calificat

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii au găsit, pe raza comunei Bîrsăneşti, judeţul Bacău, îngropat în pământ, un sac cu peste 250 de plicuri din hârtie, mai multe bijuterii din aur alb şi galben, precum şi 340 de lei.

Cercetările sunt continuate, cu cele două femei bănuite de comiterea faptelor aflate în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri, inducere în eroare a organelor judiciare şi furt calificat.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că, în perioada 2016-2017, o femeie de 38 de ani, din comuna Bîrsăneşti, angajată la o casă de amanet din municipiul Oneşti, ar fi întocmit mai multe contracte fictive de amanet pe numele a diferite persoane, însuşindu-şi sumele obţinute, în gestiunea casei de amanet apărând o cantitate mai mare de aur decât cea existentă efectiv.

În 10 iunie, angajata casei de amanet în complicitate cu o altă femeie de 60 de ani, tot din comuna Bîrsăneşti, ar fi înscenat o tâlhărie, aceasta din urmă deghizându-se într-un muncitor de salubritate, care a pătruns în incinta casei de amanet şi, prin ameninţări cu acte de violenţă asupra femeii de 38 de ani, ar fi sustras toate bunurile aflate în seiful casei de amanet.

Joia trecută, cele două femei au fost prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, solicitarea fiind admisă de către magistraţii Judecătoriei Oneşti