Douăzeci şi şase de persoane au rămas internate în două spitale din Braşov, din cele 36 care au fost transportate la unităţi spitaliceşti în urma accidentului petrecut, vineri seară, pe DN 73 A, după ce un autocar cu tineri s-a răsturnat între Pârâul Rece şi Râşnov.

Potrivit unor surse medicale, din cele 36 de persoane transportate la spitale după producerea accidentului, sâmbătă dimineaţă erau încă internate 17 persoane la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov şi alte nouă la Spitalul Militar din municpiu.

Sursele citate au precizat că două persoane au refuzat internarea, inclusiv şoferul autovehiculului răsturnat, iar nouă nu necesitau internarea.

La ora actuală, toţi pacienţii sunt în stare stabilă, fiind ţinuţi sub supraveghere medicală.

În urma accidentului petrecut, vineri seară, pe DN 73 A, în judeţul Braşov, cinci persoane au fost rănite mai grav, două având traumatisme la coloană, iar trei la nivelul feţei, ceilalţi accidentaţi având diverse traumatisme la mâini şi la picioare.

Aflat, vineri seară, la locul accidentului petrecut între Pârâul Rece şi Râşnov, prefectul de Braşov, Marian Rasaliu, a declarat presei că au fost verificate toate documentele transportatorului şi că "se pare că sunt în regulă la prima vedere".

Întrebat despre cauzele producerii accidentului şi despre situaţia şoferului, prefectul a spus că "pur şi simplu" conducătorul auto a derapat şi a ieşit de pe şosea în condiţiile în care în zonă toată ziua a plouat abundent.

Prefectul a precizat că în autocar se aflau persoane care provin de la o firmă şi care se îndreptau spre Râşnov.

Poliţiştii rutieri au stabilit că accidentul de pe DN 73 A s-a produs din cauza şoferului autovehiculului, care a pierdut controlul volanului într-o curbă.

Pe numele şoferului autocarului, poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, în autocar se aflau 37 de persoane, români şi străini, inclusiv şoferul maşinii, care se îndreptau spre un teambuilding ce urma să aibă loc la o cabană din zona Râşnovului. În accident au fost rănite 16 persoane, două dintre acestea fiind încarcerate. Una dintre cele două persoane încarcerate este un cetăţean italian şi a rămas cu o mână prinsă sub autocarul răsturnat, el fiind scos după o operaţiune a echipelor de intervenţie care a durat mai bine de două ore şi care s-a desfăşurat în condiţii dificile întrucât autocarul era într-o poziţie instabilă şi risca să să se răstoarne peste salvatori