Percheziţiile făcute, luni după-amiază, de către poliţiştii braşoveni la Spitalul de Urgenţă şi la cel de Pediatrie din Braşov, dar şi la locuinţele unor medici implicaţi în acest caz au vizat un concurs de angajare pentru un post de medic radiolog, care ar fi fost trucat. Iniţial, surse judiciare declarau că ancheta viza operaţii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurări de sănătate. Potrivit anchetatorilor, acuzaţiile se referă la oferirea unor bunuri de lux şi a unor servicii de cazare membrilor comisiei de examinare.

Potrivit anchetatorilor, mai mulţi medici sunt suspectaţi că au luat mită pentru a truca un concurs de angajare pentru un post de medic radiolog.

În timpul percheziţiilor care au fost făcute mai multe ore, anchetatorii au ridicat sume mari de bani din locuinţele suspecţilor.

Dacă iniţial surse judiciare au declarat că ancheta vizează operaţii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurări de sănătate, ulterior, Poliţia Braşov a explicat că în acest caz este vorba despre un concurs de angajare care ar fi fost fraudat.

"Din cercetări a reieşit că la data de 12.05.2017, cu ocazia unui concurs de încadrare în funcţia de medic radiolog, acesta ar fi fost promovat fraudulos prin oferirea de către candidat a unor bunuri de lux şi servicii de cazare membrilor comisiei de examinare. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor toate bunurile oferite membrilor comisiei de concurs, precum şi sumele de 17 000 lei şi 14 930 euro. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi luare de mită“,  a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

Potrivit poliţiştilor de la Secţia Regională Poliţie Transporturi Braşov, s-au făcut şase percheziţii, dintre care patru în municipiul Braşov, una la domiciliul unui medic, două la Spitalele de Urgenţă şi Pediatrie, iar una la sediul unei firme.

Celelalte două percheziţii au avut loc la Craiova, la domiciliile unor cadre medicale bănuite că ar fi săvârşit infracţiuni de corupţie, susţin anchetatorii.

Până în acest moment, nicio persoană nu a fost reţinută în acest dosar, iar numele suspecţilor nu au fost făcute publice.