Autorităţile britanice au anunţat luni seara că o îngrijitoare a fost ucisă de un tigru la grădina zoologică Hamerton Wildlife Park din Cambridgeshire. Iniţial, serviciile de urgenţă au intervenit inclusiv cu un elicopter în urma unui ”incident grav” de la grădina zoologică situată în apropiere de localitatea Huntingdon, transmite The Independent.

Vizitatorii au fost evacuaţi de dimineaţă din incinta Hamerton Wildlife Park, dar reprezentanţii grădinei zoologice au dezminţit informaţiile potrivit cărora un tigru a scăpat din cuşca sa. Aceste informaţii au fost ulterior confirmate şi de către autorităţile din Marea Britanie.

”Putem să confirmăm faptul că niciun animal nu a scăpat şi că membrii publicului sunt în siguranţă”, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru poliţia din Cambridgeshire.

De asemenea, mai multe ambulanţe au intervenit alături de un elicopter al serviciilor de urgenţă la Hamerton Wildlife Park.

Potrivit primelor informaţii, autorităţile au intervenit începând cu ora locală 11.15 (13.15 ora României).

Se pare că femeie era într-o cuşcă pentru animale, atunci când tigrul a intrat într-o zonă unde nu avea acces şi a atacat-o.

”Din păcate, îngrijitoarea a murit pe loc. În niciun moment nu a scăpat animalul din cuşcă”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Cambridgeshire.