O femeie suspectată că şi-ar fi bătut fiul, în vârstă de 13 ani, pentru că ar fi luat o notă mică la o olimpiadă, este cercetată de către poliţiştii gorjeni, care i-au întocmit femeii dosar penal. Băiatul este elev olimpic la mai multe materii, acesta urmând cursurile Liceului "Tudor Vladimirescu", din Târgu-Jiu, şi a ajuns la spital cu escoriaţii. El a declarat că ar fi fost agresat de către mama sa.

Băiatul este olimpic la mai multe materii, dar, potrivit mamei nu erau suficiente: se pare că ea considera că ar fi trebuit să aibă rezultate şi mai bune, iar acesta ar fi fost şi uluitorul motiv al bătăii care ar fi putut să-l trimită pe copil în scaunul cu rotile. Potrivit unor surse din anchetă, băiatul a fost lovit în mod repetat cu un corp dur şi prezintă urme de muşcături.

Potrivit informaţiilor iniţiale, s-a emis ipoteza că băiatul ar prezenta fracturi la coloană, informaţie infirmată ulterior de analizele detaliate. Copilul este în stare gravă, prezentând multiple lovituri pe tot corpul.

Băiatul este un elev eminent la liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.