Hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă duminică, până la ora 18.00, pe râurile din bazinul hidrografic Elan, în judeţul Vaslui. Sub avertizare cod portocaliu de inundaţii sunt şi râurile Bârlad şi Bahlui, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Potrivit avertizării cod portocaliu emise duminică de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi  viituri rapide pe râurile mici şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Elan, în zonele bazinului superior şi mijlociu, din judeţul Vaslui.

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Elan.

O avertizare cod portocaliu de inundaţii a fost emisă, sâmbătă, şi pentru râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţii din bazin mijlociu şi inferior, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea, fiind valabilă până duminică, la ora 12.00.

Tot până duminică, la ora 12.00, sunt sub avertizare cod portocaliu şi râurile din bazinul hidrografic Bahlui, în judeţul Iaşi.