Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, din judeţul Vaslui, de desfăşoară cu dificultate, sâmbătă la prânz, din cauza ninsorii şi a viscolului, care au afectat reţeaua de alimentare cu energie electrică a localităţii vasluiene Răşeşti.

Poliţia Română de Frontieră a informat, sâmbătă, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, din judeţul Vaslui, de desfăşoară cu dificultate.

Astfel, ninsoarea şi viscolul au afectat reţeaua de alimentare cu energie electrică din localitatea Răşeşti (judeţul Vaslui) şi implicit PTF Albiţa, motiv pentru care formalităţile specifice în punctul de frontieră se desfăşoară cu dificultate.

De asemenea, pe drumurile care fac legătura între localitatea Huşi şi P.T.F. Albiţa şi localităţile Leuşeni şi Chişinău, pe teritoriul Republicii Moldova, se circulă în condiţii de iarnă.

Ca urmare a acestui fapt, până la desfăşurarea traficului în conditii optime, poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor care merg spre Republica Moldova să tranziteze şi celelate puncte de trecere de la graniţa cu această ţară, şi anume P.T.F. Sculeni, din judeţul Iaşi, P.T.F. Oancea şi PTF Galaţi, din judeţul Galaţi, şi P.T.F. Stanca, din judeţul Botoşani.

Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea informării participanţilor la trafic cu privire la condiţiile de drum şi eventuale restricţii de circulaţie spre localitătile de frontieră, mai precizează Poliţia Română de Frontieră.