Tânărul de 28 de ani din judeţul Vaslui care, în toamna anului trecut, şi-a ucis vecinii, lovindu-i cu o coasă, o furcă şi o sapă până uneltele s-au rupt, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare. Instanţa a mai decis ca bărbatul să plătească şi 60.000 de euro daune morale celor trei fii ai victimelor.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la 26 de ani de închisoare pe Ionuţ Feraru pentru omor calificat şi violare de domiciliu, tânărul care în urmă cu şapte luni a ucis doi soţi de 66 şi 71 de ani, din localitatea vasluiană Draxeni.

Magistraţii i-au aplicat bărbatului pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal pentru crimă, respectiv 25 de ani, dar acesta a mai fost condamnat şi la trei ani de închisoare pentru violare de domiciliu, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, la care s-a adaugat un spor de un an.

Judecătorii vasluieni l-au mai obligat pe tânăr să plătească câte 20.000 de euro daune morale celor trei fii ai victimelor, precum şi daune materiale, în sumă de 9.178,05 lei.

Sentinţa dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, tânărul de 28 de ani i-a omorât pe cei doi soţi, vecini cu acesta, din cauza unor conflicte mai vechi dintre familia sa şi victime.

Într-o primă fază, Ionuţ Feraru a început să-i ameninţe cu moartea pe femeia de 66 de ani şi pe bărbatul de 71 de ani, încercând să intre în curtea lor pe poarta principală, care, însă, era încuiată.Întrucât nu a reuşit acest lucru, susţin anchetatorii, tânărul a revenit în curte şi a rupt o porţiune din gardul comun, după care s-a dus după o coasă aflată într-o magazie.

Între timp, tatăl său s-a urcat pe dealul din spatele casei, acolo unde avea semnal la telefon, şi a sunat la numărul de urgenţă 112, afirmând că fiul său face scandal. Echipajul de poliţie deplasat în Draxeni l-a amendat pe tânăr pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după care agenţii au părăsit satul.

Ulterior, Ionuţ Feraru a luat coasa din magazie şi a intrat în locuinţa celor doi vecini, pe care a început să-i lovească până când a rupt unealta agricolă. În consecinţă, susţin anchetatorii, tânărul a revenit în curtea locuinţei sale şi a luat o furcă, rupând-o şi pe aceasta în timp ce-ş bătea vecinii.

În cele din urmă, Ionuţ Feraru a pus mâna şi pe o sapă din curtea celor doi soţi, cu care i-a lovit până când s-a rupt şi aceasta.

După ce şi-a lăsat vecinii într-o baltă de sânge, tânărul s-a dus la un frate de-al său, care locuieşte în acelaşi sat, spunându-i că şi-a omorât vecinii. Bărbatul nu l-a crezut, pe motiv că Ionuţ Feraru era băut, trimiţându-l să se culce într-una din camerele locuinţei.

A doua zi, când s-a trezit, autorul celor două crime s-a dezbrăcat de hainele pline de sânge şi le-a dat fratelui său, spunându-i să le predea anchetatorilor atunci când vor veni să-l caute.

Ulterior, Ionuţ Feraru a fugit pe un câmp din apropierea satului, unde a fost prins de către poliţiştii chemaţi de către fratele său.

Condus la sediul postului de poliţie din comună, tânărul a dormit mai multe ore din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla.   

Tânărul de 28 de ani, arestat preventiv pe 15 septembrie 2016, este recidivist, după ce a făcut un an şi jumătate de închisoare pentru că şi-a agresat soţia.