Consiliul profesoral al Liceului Agricol Huşi a dispus efectuarea unei anchete în cazul unei eleve de clasa a X-a care a fost transportată cu ambulanţa la spital după ce i s-a făcut rău în timpul orelor de curs de la alcoolul băut cu o zi în urmă împreună cu alte două eleve.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, eleva de 16 ani a avut o stare de lipotimie în timp ce se afla la cursuri, la Liceul Agricol Huşi, ceea ce i-a determinat pe colegi să anunţe diriginta de la clasă pentru a-i fi acordate îngrijirile medicale necesare.

În consecinţă, s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe, prin intermediul numărului 112, adolescenta fiind dusă, într-o primă fază, la cabinetul medical al unităţii de învăţământ. Ulterior, eleva a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă Huşi, unde a rămas internată pentru câteva ore.

”Cu o zi înainte de incident, eleva a consumat alcool în afara şcolii, aşa după cum a afirmat faţă de profesori. Nu ştim, deocamdată, ce anume a băut şi ce cantitate, acest aspect urmând să fie lămurit în urma audierii care va fi făcută, luni (n.r. - 13 martie), de către comisia de disciplină desemnată de Consiliul Profesoral al liceului”, a declarat, vineri, pentru News.ro inspectorul pentru management şcolar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Adolescenta de 16 ani ar fi spus colegilor de clasă că a băut împreună cu alte două prietene, în locuinţa uneia dintre ele.