Un avion cargo AN26, care făcea un transport de mărfuri şi care ar fi trebuit să decoleze, vineri seară, de la Timişoara, a ajuns pe spaţiul verde în timp ce se îndrepta spre pistă, după ce pilotul a ratat o curbă spre stânga. Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, deoarece s-a produs la o distanţă destul de mare de pistă.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, aeronava, un AN26, ar fi trebuit să plece vineri seară de la Timişoara, în jurul orei 20.00.

Pilotul şi copilotul, cetăţeni din Lituania, au făcut primele manevre pe platformă, până în apropiere de Aeroportul Militar, apoi echipajul ar fi trebuit să secîndrepte pe  o bretea, către stânga, spre pista de decolare. Pilotul a ratat însă curba, iar aeronava a ieşit pe spaţiul verde.

Timp de patru ore, echipaje din cadrul Aeroportului Timişoara au intervenit pentru a readuce avionul pe platformă. Pompierii au supravegheat întreaga operaţiune pentru a se asigura că nu există niciun pericol, mai ales că aeronava tocmai ce fusese alimentată cu combustibil.

După cele patru ore de intervenţie, aeronava a fost adusă în siguranţă pe platformă şi a fost verificată.

Pilotul şi copilotul au fost testaţi şi audiaţi de către angajaţi ai aeroportului, sub coordonarea directorului operaţiunal, Marian Chivu, iar din primele date a reieşit că incidentul s-a petrecut pentru că echipajul nu ar fi fost atent.

În jurul orei 2.00, după ce au fost încheiate toate procedurile de control asupra echipajului şi aeronavei, avionul a plecat spre destinaţie.

Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident, deoarece acesta s-a produs la o distanţă destul de mare de pistă.

Acesta este cel de-al doilea incident pe Aeroportul Timişoara în care este implicat un avion cargo, în mai puţin de un an.

În luna octombrie a anului trecut, în timpul manevrelor de parcare, echipajul din Belarus al unei aeronave, tot AN26, a provocat distrugeri, după ce a lovit cu una dintre aripi doi stâlpi de iluminat.