Un incident grav a avut loc în urmă cu puţin timp la Salina Slănic Prahova. Un lift s-a prăbuşit în gol cu doi turişti. Aceştia sunt, din fericire, în afara oricărui pericol. Autorităţile se află în acest moment la faţa locului. Salina a fost evacuată pentru a se putea interveni în siguranţă.

Din primele informaţii 11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, la faţa locului fiind trimise trei echipaje ale Ambulanţei. Şapte dintre persoanele care au avut nevoie de ajutorul medicilor au suferit atacuri de panică, iar un singur pacient a fost transportat la spital, având un traumatism la genunchi

Nu este primul incident în care sunt implicate persoane blocate in liftul de la Salina Prahova. În 2011, 50 de copii au fost blocaţi în liftul salinei.
Accesul în mina se realizează cu două lifturi care asigură transportul vizitatorilor pe verticala între subteran şi suprafaţă. Diferenţa de cotă este de 208 metri, iar drumul este parcurs cu liftul în aproximativ 3 minute.

Mina este vizitată zilnic de 400-500 de turişti, vârful fiind atins sâmbata şi duminica, atunci când numarul vizi­tatorilor depaşeste 1.000.

Vom reveni cu amănunte