Ministerul Afacerilor Externe precizează, la solicitarea News.ro, că până în acest moment Poliţia ungară nu a furnizat informaţii privind cetăţenia victimelor accidentului în lanţ produs pe pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, în apropiere de intrarea în România.

Consulul general al României la Szeged se deplasează de urgenţă la faţa locului în vederea acordării de asistenţă consulară, precizează MAE.

De asemenea, reprezentanţii oficiului consular se află în legătură permanentă cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în vederea coordonării acţiunilor pe plan local pentru a acorda asistenţă eventualilor cetăţeni români care s-ar număra printre victimele accidentului.

Până în momentul de faţă, poliţia ungară nu a informat cu privire la cetăţenia răniţilor şi victimelor fatale ale accidentului, se arată în răspunsul MAE la solicitarea News.ro.

Patru persoane au murit în urma accidentului în lanţ produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, şi în care a fost implicat şi un autocar românesc, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea. El a precizat că sunt 15 victime, trei dintre ele fiind încarcerate.

Purtătorul de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, afirma că în accident a fist implicat şi un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg - Bucureşti. În accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze şi autoturisme.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.