Poliţiştii fac nouă percheziţii, marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele unor persoane suspectate că au au înregistrat în contabilitate şi au declarat achiziţii fictive de materiale de construcţii, prin care au produs un prejudiciu bugetului de stat de 1,7 milioane de lei.

Percheziţiile sunt făcute de Poliţia Capitalei, într-un dosar în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti face cercetări pentru fapte de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul materialelor de construcţii.

La finalul percheziţiilor, persoanele vizate în cauză vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei.

Anchetatorii au stabilit că persoanele vizate au înregistat în contabilitatea unor firme şi au declarat organelor fiscal achiziţii fictive de materiale de construcţii, pentru nu plăti impozite şi pentru a deduce fraudulos taxa pe valoarea adăugată.

“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată, precum şi scoaterea nelegală a unor lichidităţi sub aparenta achitare a contravalorii unor bunuri sau servicii”, se arată înt r-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Prejuduciul produs bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 1,7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de 4,4 milioane de lei.

Acţiunea este făcută cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.  

viewscnt