Cinci persoane au fost ucise într-un atac armat la moscheea din Quebec, a declarat duminică preşedintele Centrului cultural islamic, relatează The Associated Press.

Preşedintele Centrului cultural islamic din Quebec Mohamed Yangui a confirmat numărul morţilor duminică seara, într-o convorbire telefonică din capitala provinciei. Autorităţile nu au confirmat numărul răniţilor.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Quebec, Pierre Poirier, a declarat că doi suspecţi au fost arestaţi.

Premierul Quebecului Philippe Couillard a denunţat un act ”barbar de violenţă” şi şi-a exprimat solidaritatea faţă de familiile victimelor. Premierul canadian Justin Trudeau a transmis condoleanţe pe reţele de socializare.

”În această (duminică) seara, canadienii îi plâng pe cei ucişi într-un atac laş la o moschee din Quebec. Mă gândesc la victime şi familiile lor”, a scris Trudeau într-un mesaj postat pe Twitter.

El a anunţat ulterior, pe Twitter, că a discutat cu premierul Quebecului şi că a fost informat de oficiali. Premierul a anunţat că Guvernul a oferit ”orice asistenţă necesară”.

Ministrul pentru Securitate Publică Ralph Goodale a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, duminică seara, că este profund întristat de aceste morţi.

Biroul său a anunţat că nu a fost confirmat vreun mobil. În vara lui 2016, un cap de porc a fost lăsat la una dintre intrările Centrului cultural islamic din Quebec.