Opt persoane au fost găsite în viaţă după avalanşa care a lovit hotelul Rigopiano din centrul Italiei, anunţă un oficial din serviciile de informaţii citat de Reuters. Iniţial, autorităţile italiene anunţaseră că au fost găsiţi doi supravieţuitori, bilanţul fiind revizuit ulterior. Românca dată dispărută şi fiica sa ar fi printre supravieţuitori.

Doi dintre cei opt supravieţuitori găsiţi vineri în hotelul din centrul Italiei lovit de avalanşă ar putea fi soţia lui Giampiero Parete, bărbatul care a dat alarma privind tragedia, şi fiica acesteia, scrie portalul nextquotidiano.it. De asemenea, încă un copil a fost salvat, scrie La Repubblica. Anterior, presa a scris că soţia şi copiii lui Parete ar fi români.


Fetiţa de şase ani este în stare mai gravă şi a fost dusă cu elicopterul la spitalul din Abruzzo. Mama sa a fost dusă la Pescara, unde este internat şi soţul ei.

Autorităţile nu au confirmat oficial identităţile celor opt, limitându-se să spună că este vorba de trei femei, trei bărbaţi şi doi copii.

Autorităţile italiene au revizuit la opt bilanţul persoanelor găsite în viaţă, vineri, în hotelul Rigopiano lovit de avalanşă, supravieţuitorii fiind descoperiţi în zona bucătăriei, într-o cămară, relatează La Reppublica.

Oamenii au reuşit să aprindă un foc pentru a se încălzi.

Primul anunţ al autorităţilor italiene era că au fost găsite în viaţă şase persoane - trei bărbaţi, două femei şi o fetiţă. Una dintre femei a fost scoasă şi transportată cu elicopterul la spitalul din Pescara.

De asemenea, autorităţile au reuşit să o scoată şi pe fetiţă, alături de cealaltă femeie.

În zonă se îndreaptă şi alte elicoptere.

Pompierii au stabilit primul contact cu supravieţuitorii în jurul orei locale 11 (12 ora României).

Două elicoptere, unul al Pazei de Coastă şi un altul al Pompierilor, survolează hotelul şi aşteaptă indicaţii de la sol pentru a permite coborârea unor medici care să ofere primul ajutor.

Oamenii au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

Totodată, serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă, în timp ce alte aproximativ 20 de persoane sunt date încă dispărute.

Avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso din regiunea Abruzzo (centru), iar zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri, declara preşedintele provinciei Pescara, unde a avut loc tragedia.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid, însă zăpada a blocat drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns la locul tragediei abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.