Trei cetăţeni din Kosovo care încercau să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, migranţii declarând că voiau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, miercuri, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, alături de jandarmi, au prins trei persoane care mergeau pe jos dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii Comloşu Mic.

Cei trei, care nu aveau documente de identitate, au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt din Kosovo şi au vârste cuprinse între 22 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că au mers pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei bărbaţi urmând să fie predaţi unei echipe operative de la Serviciul Pentru Imigrări Timiş. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.