Numărul persoanelor rănite pe pârtiile din judeţul Braşov a ajuns marţi la 51, după ce doi copii în vârstă de 5 şi 15 ani au avut nevoie de ajutor medical fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie pentru investigaţii.

Un copil de 15 ani s-a accidentat pe pârtia Lupului din Poiana Braşov, în jurul orei 11.30. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, victima are un traumatism cranian şi este totodată suspectă de fractură la mână, fiind transportată conştientă la Spitalul de Pediatrie. 

După aproximativ o jumătate de oră, un alt copil, în vârstă de cinci ani, a fost rănit, pe pârtia Bradul. Acesta a suferit răni la cap şi a fost transportat tot la Spitalul de Pediatrie pentru investigaţii.

Potrivit surei citate, în primele două zile ale anului, respectiv pe 1 şi 2 ianuarie, au avut loc 22 de intervenţii SMURD pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal şi Bran, în total 27 de persoane având nevoie de ajutorul medicilor după ce au suferit accidente.

Şi Serviciul de Ambulanţă a avut 22 de solicitări şi a acordat asistenţă la tot atâtea persoane.

Potrivit medicilor, accidentările nu au fost foarte grave, majoritatea răniţilor suferind traumatisme şi lovituri uşoare la cap în urma căzăturilor pe pârtia de schi sau la săniuş. Zece persoane au ajuns totuşi la urgenţă după ce au suferit fracturi la mâini sau picioare.

În perioada vacanţei de sărbători, şi salvamontiştii din staţiunea hunedoareană Straja au intervenit în aproape 70 de cazuri, dintre care 30 au necesitat evacuarea cu ambulanţa sau cu echipajele SMURD. Intervenţiile salvamontiştilor au fost îngreunate din cauza numărului mare de turişti din staţiune şi a drumului foarte aglomerat.