Brigada Rutieră a Capitalei atenţionează că se poate produce fenomentul de “freezing rain”, din cauza temperaturilor scăzute şi a precipitaţiilor, ploaia îngheţată fiind un pericol pentru trafic.

În Capitală, în orele următoare vor fi precipitaţii, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare şi s-ar putea produce polei.

“Din cauza temperaturilor scazute şi a căderilor de precipitaţii, partea carosabilă poate deveni umedă şi alunecoasă, existând posibilitatea formării poleiului şi a derapajului, în special dimineţa şi seara”, potrivit sursei citate.

Şoferii care conduc pe timp de ploaie sunt sfătuiţi să adapteze viteza la starea drumului, să evite frânările şi accelerările bruşte şi să păstreze o distanţă în mers faţă de maşina din faţă.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, să traverseze strada doar pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Bucureşti şi judeţele din estul şi sud-estul vor fi intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Începând de joi, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va avea intensificări mai ales în sud-est.