Un număr de opt autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov intervin sâmbătă dimineaţa la un incendiu produs la cablurile electrice dintr-un bloc nou de locuinţe cu 11 etaje de pe Splaiul Independenţei, în prezent echipele de căutare-salvare sosite la faţa locului evacuând locatarii.

Potrivit reprezentanţilor ISU, fumul s-a degajat pe casa scării până la ultimul etaj.

Locatarii de pe o faţadă a blocului s-au refugiat pe balcoane, 50 de persoane reuşind să coboare singure, alte 30 fiind evacuate de pompieri fie prin interiorul imobilului, fie pe exterior cu autoscara.

"În acest moment mai sunt persoane la ultimele două etaje ale blocului, însă în prezenţa echipajelor de căutare-salvare. Vor fi coborâte la momentul oportun, nu sunt în pericol. Până în prezent nu sunt persoane rănite. O parte din locatarii evacuaţi sunt în autospecialele pentru victime multiple, din cauza temperaturii scăzute de afară. Sunt inclusiv copii de 2-3 ani", au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

La eveniment se intervine cu 8 autospeciale, trei autoscări, trei echipaje SMURD şi două autospeciale pentru victime multiple.