Trei magistraţi au fost ridicaţi în urma percheziţiilor efectuate de procurorii anticorupţie în judeţul Suceava şi urmează să fie aduşi pentru audieri la DNA Bucureşti, potrivit Agerpres.

Aceleaşi surse au precizat că cei trei magistraţi sunt suspectaţi că luau mită pentru obţinerea unor soluţii favorabile în dosare cu retrocedări.

Percheziţiile la domiciliile magistraţilor au fost încuviinţate de CSM. Procurorii DNA, împreună cu jandarmi şi poliţişti, au descins, duminică dimineaţă, la 14 adrese din municipiile Suceava şi Rădăuţi, dar şi în alte locaţii din judeţ, sedii ale unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane, înt-un dosar de corupţie judiciară.

Printre suspecţii care vor fi ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DNA se numără judecători, procurori, dar şi oameni de afaceri.

DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, între anii 2011 şi 2014, precum şi 2005 — 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.