Trei fete de 15 şi 16 ani au ajuns la spital, luni, cu traumatisme multiple după ce microbuzul cu care se duceau la şcoală şi în care se aflau 15 copii s-a răsturnat în comuna Voineasa, judeţul Olt, fiind activat Planul roşu de intervenţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii ISU Olt au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul rutier s-a petrecut marţi dimineaţa, în jurul orei 7.30, microbuzul cu care cei 15 elevi se duceau la Balş, la şcoală, a derapat şi s-a răsturnat, pe raza satului Racoviţa din comuna Voineasa. În microbuz se aflau şi doi adulţi, un profesor şi şoferul. Microbuzul aparţine unei firme de transport în comun şi este folosit de elevii care fac naveta la şcoală în Balş, din comunele din jurul acestui oraş.

În urma accidentului, autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie, patru echipaje SMURD, patru ambulanţe şi autospeciala ISU pentru victime multiple ajungând la Voineasa. Trei eleve cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au fost rănite, fiind transportate la spital.

„În microbuz se aflau 17 persoane, trei fiind rănite. Este vorba de o tânără în vârstă de 15 ani, rănită mai grav, şi de alte două în vârstă de 16 ani, cu traumatisme multiple. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier major Alin Băsăşteanu.