Un tren care trebuia să ducă peste 1.000 de maghiari la Marele Marş al secuilor din Covasna, nu a mai plecat. Maghiarii acuză că autorităţile le sabotează mitingul. Oamenii ar urma să fie preluaţi de autocare. Trenul trebuia să transporte  1.000 de harghiteni la Marşul Secuilor, din judeţul Covasna. Firma de transport feroviar, de la care a fost închiriată garniture, a promis că va trimite o altă locomotivă, conform Mediafax.

Potrivit martorilor, trenul s-a oprit după câţiva metri de la plecarea din staţia Izvorul Mureşului, iar locomotiova nu a mai vrut să pornească.

Oamenii  au început să se mobilizeze şi au plecat cu rude, cu ocazia, cu microbuze, cu maşini personale pentru a ajunge în Covasna.

Deputatul UDMR Korodi Attila a afirmat că nu crede în „probleme tehnice“ de ultim moment şi suspectează că ar fi vorba de „o mânărie a siguranţei de stat şi nimic altceva“.

„Marele marş al secuilor“ din judeţul Covasna, este organizată de Consiliul Naţional Secuiesc şi sprijinită de toate organizaţiile politice şi civice maghiare, precum şi de biserici. La eveniment sunt aşteptaţi peste 150.000 de maghiari, care să protesteze faţă de proiectul de regionalizare propus de Guvern şi să ceară obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.