Şapte curse aeriene au fost redirecţionate sau au întârzieri, vineri dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj din cauza ceţii, judeţul Cluj aflându-se sub atenţionare cod galben până la ora 13.00.

Şapte curse aeriene spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Cluj au suferit modificări de program, au fost redirecţionate spre Aeroportul Transilvania din Sibiu sau chiar anulate din cauza ceţii din zonă, care a redus vizibilitatea la mai puţin de 300 de metri.

Astfel, trei curse spre Karslruhe, Charleroi şi Memmingen ale companiei Wizz Air au fost redirecţionate la Aeroportul Sibiu, pasagerii urmând să ajungă la acolo cu autocare puse la dispoziţie de compania aeriană. De asemenea, cursa spre Bucureşti/Otopeni, planificată să decoleze la ora 08.10, va decola la ora 13.00.

Probleme din cauza vizibilităţii reduse sunt şi la sosirea aeronavelor pe aeroport. La ora transmiterii acestei ştiri, potrivit reprezentanţilor aeroportului, cursa Wizz Air dinspre Bergamo, care trebuia să aterizeze joi la ora 23.35 a fost reprogramată şi va ajunge la Cluj-Napoca vineri, la ora 12.40. Întârzieri mai au cursele spre Luton şi Bucureşti/Otopeni, ambele WizzAir, dar şi cursa Blue Air spre Bucureşti/Otopeni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ceaţă emis pentru judeţul Cluj până la ora 13.00. Potrivit atenţionării, vizibilitatea este, local, sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri.