Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Anchetatorii fac percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

"Sunt trei percheziţii în desfăşurare şi 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare”, au spus sursele citate.

Sursele citate au precizat că cele trei percheziţii sunt la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

"Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese”, au mai arătat sursele citate.

Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. 

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru. 

viewscnt