Circulaţia este blocată luni dimineaţă pe drumul naţional (DN) 7A, în judeţele Hunedoara şi Vâlcea, din cauza zăpezii şi a arborilor căzuţi pe carosabil, potrivit centrului Infotrafic. Totodată, poliţiştii atrag atenţia că pe Autostrada A 2, în zona Lehliu Gară - Drajna, asfaltul este umed şi tinde să îngheţe.

Centrul Infotrafic anunţă că luni dimineaţă, în judeţele Hunedoara şi Vâlcea, traficul rutier este întrerupt pe DN 7A, pe tronsonul Voineasa - Jieţ, între kilometrii 40 şi 91+200 de metri, din cauza zăpezii şi a unor arbori căzuţi pe partea carosabilă.

În judeţul Gorj, pe DN 67C, în localitatea Novaci, poliţiştii verifică maşinile care urcă spre staţiunea Rânca şi permit accesul doar celor care sunt echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, şoferii trebuie să aibă lanţuri antiderapante.

De asemenea, în judeţul Maramureş, pe DN 1C, în zona Mesteacăn, drumarii împrăştii materiale antiderapant deoarece s-a format polei.

Probleme ar putea apărea şi pe pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 65 şi 105, pe tronsonul Lehliu-Gară - Drajna, în zona podurilor, unde carosabilul uşor umed tinde să îngheţe. Poliţiştii le recomandă şoferilor să reducă viteza în aceste zone.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate, duminică, în mai multe judeţe din ţară, din cauza zăpezii şi a viscolului, în condiţiile în care meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic în 14 judeţe din nordul şi centrul ţării.

Luni, la ora transmiterii acestei ştiri, este în vigoare un cod galben de vânt în zone din 20 de judeţe. Potrivit avertizării emise de meteorologi, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vântul atinge viteze de 70-80 de kilometri/oră la rafală, iar pe crestele montane suflă cu peste 90 de kilometri/oră, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului, cu viteze de peste 55-60 de kilometri/oră, sunt şi în Moldova, unde local ninge slab. Codul galben este valabil până la ora 11.00