Şase fraţi cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, din localitatea vasluiană Micleşti, au fost scoşi din familie în regim de urgenţă din cauza neglijării şi a abuzului fizic la care erau supuşi de către părinţi, cel mai mic dintre copii ajungând la spital cu fractură de piramidă nazală.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat în regim de urgenţă, în baza unei ordonanţe preşedinţiale, şase fraţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, care erau abuzaţi fizic şi neglijaţi de către părinţi. De altfel, o fetiţă de patru ani, cel mai mic dintre copii, a fost internată recent în spital cu traumatism cranio-facial şi fractură de piramidă nazală, după ce a fost lovită de către tatăl său.

Intervenţia autorităţilor în acest caz s-a făcut în urma unui apel telefonic al unui vecin de-al familiei, care a sesizat faptul că cei şase fraţi sunt bătuţi.

”În urma evaluării de specialitate, s-a constatat că există o situaţie de risc major pentru minori, generată de neglijare şi abuz fizic în context familial, fond pe care unul dintre copii prezintă tulburări de comportament de tip infracţional. Părinţii manifestau o conduită disfuncţională faţă de proprii copii, prin aplicarea unor pedepse abuzive asupra minorilor, la care se adaugă şi elementele socio-familiale de neglijare. Toate aceste aspecte au motivat demersul instituţiei noastre de a sesiza instanţa competentă”, a declarat, marţi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.  

Magistraţii Tribunalul Vaslui au decis ca patru dintre copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, să meargă în plasament la familii de asistenţi maternali profesionişti. Ceilalţi doi fraţi, de 13 şi 15 ani, au fost internaţi într-un centru de tip rezidenţial, având în vedere că necesită un cumul de servicii de recuperare-reabilitare comportamentală. De altfel, băiatul de 13 ani este cercetat de poliţişti după ce, în primăvara acestui an, a supus la perversiuni sexuale cu copil cu doi ani mai mic decât el.