Rachetele Patriot au ajuns în România. Sistemul va fi folosit în cadrul exerciţiului PATRIOT SHOCK V, care se va desfăşura la Capul Midia, în perioada 5-10 noiembrie.

Patriot este un sistem de apărare avansat care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane şi rachete balistice şi de croazieră. 

Sistemul poate detecta aproximativ 100 de ţinte şi poate ghida până la nouă rachete. Dacă reperează o ţintă, calculatorul poate lansa una sau două rachete, pentru a distruge obiectivul.

Exerciţiul din poligonul de la Capul Midia este unul foarte important şi o premieră în ţara noastră. Armata SUA cu militarii români testează viteza de reacţie în cazul unei situaţii de criză. 

PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forţele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R şi una PATRIOT.

Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru acţiuni de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.

Digi 24