Premierul sârb, Aleksandar Vucic, a fost dus într-un loc sigur după ce în apropierea domiciliului familiei sale a fost găsit vineri seară un adevărat arsenal de arme şi muniţii într-o maşină parcată într-un loc de unde autoturismul său era o ţintă uşoară, relatează agenţiile EFE şi Xinhua.

Premierul Vucic nu mai locuieşte în respectiva locaţie, o vilă situată într-o suburbie împădurită a capitalei Belgrad, el stabilindu-se la reşedinţa sa oficială, dar mai vine acolo în vizită la părinţii săi.

Ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, a confirmat că în acel autoturism s-a găsit un adevărat arsenal, inclusiv un lansator de grenade reactive, grenade de mână şi muniţii pentru pistoale-mitralieră şi pentru puşti cu lunetă. El a precizat că premierul se află într-un loc sigur şi investigaţia este în desfăşurare.

'Vor fi luate toate măsurile pentru a afla cum au ajuns armele acolo. Este tulburător că armele au fost găsite la numai câteva zeci de metri de locul unde autoturismul premierului trebuie să încetinească pentru a vira către casa familiei sale', a explicat ministrul de interne, menţionând că în aceste condiţii autoturismul lui Vucic poate fi o ţintă uşoară, mai ales dacă atacatorul foloseşte un lansator de grenade.

În luna martie 2003, un grup de poliţişti asociaţi unei grupări din lumea interlopă l-au asasinat pe premierul pro-occidental Zoran Djindic.

AGERPRES