Persoane neidentificate au aruncat mai multe petarde în reşedinţa ambasadorului SUA la Moscova marţi seara, lansând concomitent pliante prin care cereau ca Statele Unite să-şi retragă bazele de pe teritoriul Europei, trei persoane fiind reţinute în urma acestei acţiuni, despre care poliţia moscovită susţine că a fost neautorizată, a relatat agenţia de presă TASS în pagina sa electronică, citând o sursă poliţienească.

"Trei tineri au fost reţinuţi pentru mitingul neautorizat în centrul Moscovei", a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă, confirmând astfel informaţiile difuzate anterior de presă. Potrivit acestora, un grup de tineri a organizat marţi seara în faţa reşedinţei ambasadorului SUA o acţiune neautorizată de protest, în cadrul căreia au împărţit pliante şi au aruncat cu petarde în imobil. Unul dintre participanţi chiar s-a legat cu cătuşele de gardul reşedinţei, relatează agerpres.

În acest context, publicaţia Vzgliad aminteşte că la 7 octombrie un apel telefonic a alertat poliţia din Moscova că în interiorul Ambasadei SUA fusese amplasat un dispozitiv exploziv. În cele din urmă, alerta s-a dovedit a fi falsă, iar poliţia a dat de urmele individului care sunase.

După declanşarea crizei ucrainene în toamna anului 2014, responsabili de la Washington au denunţat că nivelul de hărţuire a diplomaţilor americani în post la Moscova a crescut pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia, potrivit presei internaţionale.