O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost ameninţată cu un cuţit şi sechestrată în baie de către doi deţinuţi care au încercat să o agreseze sexual, femeia reuşind după aproximativ zece minute să îi convingă pe cei doi bărbaţi să o lase în pace. Deţinuţii au fost sancţionaţi, iar conducerea penitenciarului a început o anchetă.

Incidentul s-a întâmplat joi seară, în timpul unei activităţi educative care avea loc în clubul Penitenciarului Poarta Albă din judeţul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale Penitenciarelor (ANP), cei doi deţinuţi ” au devenit violenţi şi ameninţând-o (pe angajata penitenciarului n.r.) cu un cuţit improvizat au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenţia de a o agresa sexual”.

Femeia a fost sechestrată în baia penitenciarului timp de zece minute, reuşind să îi convingă pe cei doi deţinuţi să renunţe la planul lor, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, cei doi deţinuţi au fost sancţionaţi de către conducerea unităţii şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia în legătură cu incidentul din baia penitenciarului.

”La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului şi împrejurările în care deţinuţii au intrat în posesia cuţitului improvizat”, se mai arată în comunicatul ANP.

Totodată, ANP mai precizează că, lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la şapte ani. Iar dacă fapta este săvârşită de către o persoană înarmată pedeapsa este închisoarea cuprinsă între trei şi zece ani.