Centrul naţional de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC) a ridicat, în a doua parte a zilei de miercuri, gradul uraganului Nicole la 4 pe scara Saffir-Simpson (gradul 5 fiind maximum), acesta îndreptându-se către Insulele Bermuda, informează Reuters.

Uraganul Nicole a fost localizat la circa 290 de kilometri sud-vest de Bermuda. Viteza vântului atinge 215 kilometri pe oră.

Centrul uraganului va trece peste Bermuda sau în apropiere de arhipelag, joi, a mai anunţat NHC, cu sediul în Miami.

Autorităţile se pregătesc pentru ce e mai rău, iar magazinele şi şcolile vor fi închise până vineri, informează DPA. ''Nicole reprezintă o ameninţare serioasă pentru Bermuda şi nu ne putem permite să ne complacem'', a declarat ministrul Apărării din Bermuda pentru ziarul local Royal Gazette. Publicaţia citează şi un specialist în meteorologie care susţine că zonele joase de pe insulă se vor confrunta probabil cu inundaţii.

Nicole s-a format dintr-o furtună tropicală, în Oceanul Atlantic şi s-a intensificat rapid la statutul de uragan.

În acest sezon de uragane atlantice s-au format 14 furtuni tropicale, dintre care şase au devenit uragane (Alex, Earl, Gaston, Hermine, Mathew şi Nicole).

Între timp, la sud, în Haiti, aproape 500 de persoane au fost declarate oficial decedate, mai arată DPA, iar supravieţuitorii caută cu disperare ajutor la o săptămână după ce uraganul Matthew a măturat zona şi a lăsat în urmă locuinţe devastate, zone sinistrate în continuare izolate, dar şi ameninţarea din ce în ce mai mare a focarelor de holeră.