Presa internaţională a preluat miercuri după-amiază ştirea legată de ursul brun rătăcit pe străzile sibiene şi ucis de autorităţile române în curtea unei fabrici, după o operaţiune la care au participat zeci de angajaţi ai mai multor instituţii. Poliţia Sibiu a anunţat deschiderea unui dosar penal privind folosirea unei arme letale în oraş în timpul operaţiunii de uciderea a ursului.

Associated Press scrie că prezenţa ursului brun pe străzile din localitatea transilvăneană a fost semnalată de către locuitori încă de la primele ore ale dimineţii. Jurnaliştii atrag atenţia că incidentul a avut loc într-un oraşul extrem de popular printre turiştii străini.

Ursul brun a urcat pe un acoperiş din centrul oraşului, în timp ce autorităţile şi locuitorii s-au adunat în apropierea clădirii.

Un purtător de cuvânt al poliţiei sibiene a explicat că ursul s-a blocat în curtea unei fabrici din centrul oraşului, iar autorităţile nu au încercat să-l doboare folosind un tranchilizant şi au decis să-l ucidă.

AP atrage atenţia că între 5.000 şi 6.000 de urşi bruni trăiesc în pădurile din România.

Ştirea despre uciderea ursului brun de către autorităţile române a fost preluată şi de către Fox News, New Zealand Herald şi Le Dauphine.

Publicaţia franceză a scris că angajaţii grădinei zoologice au încercat să calmeze ursul brun, însă atunci când au eşuat, autorităţile prezente au luat decizia de a-l împuşca cu o armă letală.