Compania aeriană TUIfly, membră a marelui grup german TUI, din domeniul turismului, a fost obligată să anuleze 47 de zboruri joi şi 108 zboruri vineri, informează vineri AFP citată de Agerpres.

Zborurile anulate nu s-au mai putut efectua din cauză că angajaţii TUIfly au depus, masiv, certificate medicale. Nu ar f vorba de boli reale, ci de faptul că salariaţii vor să scape de o eventuală restructurare a companiei.

Compania prevedea pentru vineri anularea a 108 de zboruri (54 plecări din Germania şi 54 de zboruri de revenire din destinaţii turistice), a anunţat biroul său de presă joi seara într-un comunicat.

Depunerea masivă a acestor certificate medicale, într-un moment în care nicio mişcare grevistă nu a fost anunţată, a început duminica trecută şi a continuat până joi, a indicat TUIfly. Joi, fuseseră anulate 47 de zboruri din cele 110 prevăzute.

Presa germană speculează asupra cauzelor acestui val de concedii medicale, sugerând — precum săptămânalul Der Spiegel — că ar fi vorba de o "grevă sălbatică" şi se întreabă asupra legalităţii unei astfel de acţiuni.

"Certificatele de concedii medicale de ultim minut prezentate de piloţi şi de însoţitorii de bord nu permit companiei TUIfly să-şi informeze din timp clienţii şi să le propună alternative", şi-a exprimat aceasta regretul.

Miercuri, compania aeriană germană Air Berlin, aflată în plină restructurare, a anunţat discuţii cu TUIfly despre o eventuală regrupare în aceeaşi structură a zborurilor lor spre destinaţii turistice.

În ultimele zile, numeroase zboruri TUIfly cunoscuseră deja întârzieri din cauza unui număr mare de îmbolnăviri subite ale personalului său. Astfel, TUIfly şi-a anulat miercuri 24 de zboruri din cele 99 prevăzute.

Dezertarea personalului însoţitor de bord, îngrijorat pentru viitorul său, pune în dificultate această companie specializată în zboruri charter, în timp ce vacanţele şcolare de toamnă tocmai au început în unele regiuni din Germania.