Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au confiscat o ambarcaţiune şi o tonă de rapană în urma unei acţiuni în Marea Neagră, şase persoane, dintre care trei bulgari, fiind cercetate pentru pescuit ilegal.

Cei şase bărbaţi au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră ai Grupului de Nave Mangalia în timp ce pescuiau, marţi, în Marea Neagră, la două mile marine travers de localitatea Schitu, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

La bordul navei, care este înmatriculată în România, se aflau şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, trei cetăţeni bulgari şi trei cetăţeni români, potrivit sursei citate.

“În urma controlului documentelor prezentate, a rezultat faptul că datele menţionate în licenţa pentru activităţi de pescuit nu sunt reale, iar ambarcaţiunea utilizată nu este destinată activităţilor de pescuit”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune respectivă aproximativ o tonă de rapană, care a fost confiscată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

De asemenea, oamenii legii au confiscat şi ambarcaţiunea, iar cele şase persoane sunt cercetate pentru pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit.