Şaisprezece irakieni, între care şase copii, au fost prinşi în timp ce intrau ilegal în România după ce au trecut Dunărea cu ajutorul unor călăuze, cărora le-au plătit 35.000 de euro de familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din Bechet au depistat, în noaptea de luni spre marţi, în apropierea malului românesc al Dunării, în zona localităţii de frontieră Gighera, judeţul Dolj, şaisprezece persoane.

Acestea au fost conduse la sediul SPF Bechet, unde s-a stabilit că vin din Irak. Grupul era format din opt bărbaţi, două femei şi şase copii.

Cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din ţara de origine cu intenţia de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia — Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluaţi de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcaţiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru "trecere frauduloasă a frontierei de stat", urmând ca migranţii să fie predaţi poliţiei de frontieră bulgare.

Mediafax