Turcia va continua să susţină poziţia Ucrainei în problema Crimeii, anunţă biroul de presă al preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko. Acesta a avut o întâlnire bilaterală cu omolugul său turc, Recep Erdogan, la New York, în marja Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, informează agenţia Tass.

„Recep Tayyip Erdogan spune că Turcia va continua să susţină Ucraina în restabilirea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, informează biroul de presă al lui Poroşenko.

Potrivit sursei citate, „reluarea dialogului cu Rusia nu va afecta poziţia Turciei”.

Peninsula Crimeea este din 2014 sub controlul Moscovei după ce a fost anexată de către Federaţia Rusă. Această invazie teritorială a declanşat cele mai mari tensiuni dintre Moscova şi Occident din ultimii 30 de ani.

Luna trecută, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina de plănuirea unor atacuri teroriste în Crimeea. „Cred că este evident pentru toată lumea că autorităţile de la Kiev nu caută o rezolvare a problemelor prin intermediul discuţiilor, ci aleg teroarea. Acesta este un lucru îngrijorător. Bineînţeles că sub aceste condiţii, întâlnirea din China în formatul Normandia nu mai poate avea loc. Se pare că cei care au preluat puterea la Kiev, în loc să caute compromisul şi o rezolvare paşnică a neînţelegerilor, şi-au făcut un obicei din a instaura teroarea”, spunea Vladimir Putin.