Poliţiştii americani au tras joi după-amiază cel puţin 18 focuri de armă pentru a opri un suspect înarmat cu un satâr, după ce acesta a rănit doi poliţişti newyorkezi şi un detectiv. Incidentul a avut loc în apropierea Penn Station, situată în cartierul newyorkez Manhattan, informează Russia Today.

Focuri de armă au fost auzite în jurul orei locale 17.00 (00.00 ora României) în zona centrală a metropolei newyorkeze. Mai multe echipaje de poliţie au intervenit cu o echipă SWAT pentru a izola zona.

Comisarul Poliţiei din New York City, Bill Braton, a susţinut că trei poliţişti au tras cel puţin 18 focuri de armă către bărbatul înarmat cu un satâr, după ce acesta i-a atacat pe ofiţeri.

”Poliţiştii au tras suficiente gloanţe pentru a pune capăt atacului”, de declarat Bratton.

De asemenea, suspectul a lovit un detectiv cu satârul, producându-i acestuia o rană de 15 centimetri de la tâmplă până la bărbie.

Atacatorul înarmat cu satâr a fost identificat drept Akram Joudeh, care era deja cunoscut în rândul poliţiştilor newyorkezi pentru cele 15 arestări anterioare. Joudeh a fost arestat de autorităţi, inclusiv după ce a fost descoperit cu mai multe cuţite în apropierea unei sinagogi.

Incidentul a început atunci când un poliţist s-a apropiat de Aktam Joudeh, în timp ce acesta încerca să înlăture un portbagaj montat pe autovehiculul său.

”Doi poliţişti au fost răniţi. Amândoi sunt în stare stabilă şi sunt îngrijiţi medical la Spitalul Bellevue”, se arată într-un comunicat al NYPD.

Potrivit martorilor, poliţiştii au intervenit după ce suspectul a fost văzut fugind prin zona centrală a metropolei cu un satâr în mână, în timp ce purta sandale şi barbă.