Poliţiştii bucureşteni fac, joi, 23 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, punând în executare mai multe mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii. Prejudiciul creat de suspecţi ar fi de circa şapte milioane de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu şi pun în executare mai multe mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii, anunţă Poliţia Capitalei.

Suspecţii ar fi creat, în perioada 2011 - 2014, un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe firme-fantomă, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Persoanele vizate vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7.000.000 lei, din care 5.000.000 de lei ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, suma de bani spălată depăşind 2.000.000 de lei, potrivit Poliţiei Capitalei

Acţiunea poliţiştilor este sprijintă de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, precum şi de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF.