Un tribunal austriac a plasat marţi în arest preventiv un grup de nouă solicitanţi de azil irakieni, acuzaţi că au violat o tânără nemţoaică la Viena în noaptea de Anul Nou, relatează AFP.

Presupuşii agresori, cu vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, au fost arestaţi în timpul weekendului în urma unei operaţiuni desfăşurate în mai multe tabere de refugiaţi din estul Austriei. Ei vor trebui să răspundă în faţa instanţei pentru viol în grup. Victima lor, tânăra în vârstă de 28 de ani, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptei.

Relatările privind violurile şi agresiunile sexuale s-au înmulţit în Austria odată cu sosirea masivă a migranţilor extracomunitari, valul de refugiaţi alimentând şi popularitatea extremei drepte.

Şi în Germania noaptea de Anul Nou a fost marcată de infracţiuni de acest fel, mai ales în centrul oraşului Koln, unde sute de femei au fost agresate sexual de grupuri de bărbaţi care, conform semnalmentelor, erau migranţi arabi sau nord-africani. Fapte similare de mai mică anvergură s-au petrecut tot atunci şi în alte oraşe germane, precum Stuttgart şi Hamburg, dar şi în alte ţări europene, respectiv Elveţia, Suedia şi Finlanda.