Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc s-a sinucis joi dimineaţă cu arma din dotare în postul de pază în care se afla, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, agent principal Ionela Alexandra Chiţan, evenimentul s-a produs cu câteva minute înainte ca agentul şef principal să predea serviciul colegului său, după ce toată noaptea a fost în postul de pază.

Un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost chemat de urgenţă la faţa locului şi a constatat că 'moartea a fost violentă şi s-a produs prin împuşcare'.

Ionela Alexandra Chiţan a precizat că bărbatul de 46 ani era o persoană veselă şi nimeni nu ştie motivele care l-au determinat să ia această decizie.

'Era căsătorit, avea doi copii, era un om vesel şi avea pentru toţi o vorbă bună. Niciodată nu l-am văzut nervos sau supărat', a spus Ionela Alexandra Chiţan.

Ea a mai adăugat că agentul şef principal care şi-a pus capăt zilelor era angajat în sistemul penitenciar de peste 25 de ani, 'îndeplinindu-şi cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu', iar ultima evaluare psihologică o făcuse în 2014.