O persoană a murit, iar alte 12 au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, duminică noapte, în urma unei explozii produse în apropierea unui bar din Ansbach, o localitate situată în apropiere de oraşul Nurnberg, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de Reuters. Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, iar persoana decedată este chiar atacatorul.

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte" persoane, a declarat Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul. Bărbatului i s-a permis însă să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria, o ţară devastată de peste cinci ani de un sângeros război, soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.